Поддржано од:    
                                                                                  
Четврток, 11 Април 2013 12:35

Најпрво, верувам во идејата дека од сите есеи ќе се создадат многу конструктивни мислења, дебати и полемики од страна на нас студентите, па токму и поради тоа би сакала да Ви ја изразам мојата благодарност на поканата за учество од институции како што се Министерството за одбрана, Воената академија, и Евроатланскиот Совет на Македонија кои веќе години се пример за почит и интерактивна соработка со нас младите, би потенцирала особено на оние кои своите интелектуални способности, вештини и знаења можат да ги изнесат пред една јавност и притоа истите да ги реализираат во форма на есеј.

Моето име е Зафирова Сандра и сум студент во трета година при Југоисточно Европскиот Универзитет во Скопје на факултетот по Јавна Администрација и Политички Науки и токму поради оваа причина , сметам дека е од примарно значење вашето интересирање за потенцијалните млади сили на оваа држава кои еден ден, ќе треба да се залагаат за остварување на предизвици од типот на оние со кои моментално се соочуваме а, тоа е интеграцијата на Р.М. во НАТО и новите безбедносни предизвици.

Во Фокусот

Мај 07, 2013 3054

Економија и НАТО - 2 дел

Економската состојба и реформите За Република Македонија еден од нејзините најважни приоритети е да…
Апр 30, 2013 2357

Мрежата на YАТА!

Како претседател на Младинската Атлантската Асоцијација (YATA), избрана сум да претставувам 37…
Апр 29, 2013 1761

Можат ли младите лидери да ја зајакнат…

Започнувајќи од пред речиси 60 години, транс-атлантското партнерство е несомнено главниот елемент…
Апр 25, 2013 1792

Економија и НАТО - 1 дел

(Не)Подготовка на бизнисот за членство во НАТО Членството во НАТО е настан со трајни политички…
Апр 24, 2013 2736

Инфилтрација на џихадистичките движења…

Сметана за европска „граница“ во борбата со милитантниот Ислам, Југоисточна Европа (ЈИЕ)…
Апр 10, 2013 1908

Говор на Н.Е. Талат Џафери, по повод…

ГОВОР НА Н.Е., ТАЛАТ ЏАФЕРИ, МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА КОНФЕРЕЦИЈАТА ЗА…
Г-дин Илија Џугуманов
Апр 08, 2013 1405

Во чест на Договорот од Вашингтон -…

Неможам да ја избегнам темата и да не ја посветм мојата втора колумна на Атлантика на Договорот од…
Г-дин Илија Џугуманов
Апр 08, 2013 2512

Добредојдовте на Атлантика!

Мислејќи се како да ја најавам и отворам Атлантика, а притоа да ви го претставам целиот концепт на…