Поддржано од:    
                                                                                  
Четврток, 11 Април 2013 12:35

Најпрво, верувам во идејата дека од сите есеи ќе се создадат многу конструктивни мислења, дебати и полемики од страна на нас студентите, па токму и поради тоа би сакала да Ви ја изразам мојата благодарност на поканата за учество од институции како што се Министерството за одбрана, Воената академија, и Евроатланскиот Совет на Македонија кои веќе години се пример за почит и интерактивна соработка со нас младите, би потенцирала особено на оние кои своите интелектуални способности, вештини и знаења можат да ги изнесат пред една јавност и притоа истите да ги реализираат во форма на есеј.

Моето име е Зафирова Сандра и сум студент во трета година при Југоисточно Европскиот Универзитет во Скопје на факултетот по Јавна Администрација и Политички Науки и токму поради оваа причина , сметам дека е од примарно значење вашето интересирање за потенцијалните млади сили на оваа држава кои еден ден, ќе треба да се залагаат за остварување на предизвици од типот на оние со кои моментално се соочуваме а, тоа е интеграцијата на Р.М. во НАТО и новите безбедносни предизвици.

Ваше мислење

Мај 24, 2013 3015

ТЕРОРИЗМОТ - ПОСЕБЕН ОБЛИК НА…

Тeроризмот прeтставува сериозна закана на тeмeлнитe начeла на мeѓународниот порeдок, заeдничкитe…
Мај 23, 2013 3830

Сајбер тероризмот и безбедносните…

“Сајбер просторот е реален - со тоа и сите ризици кои ги носи” - Барак Обама““Hic sunt leones –…
Мај 22, 2013 2636

САД и концептот на еднаквост на…

Според Бенедикт Кингсбури (Benedict Kingsbury), нееднаквоста во и измеѓу општествата е запоставен…
Мај 21, 2013 3008

Наследството на Солферино

Евроатлантските интеграции се веројатно најзборуваната тема во Македонија. Нема кој не го знае…
Мај 07, 2013 2572

Македонија и нејзиното членство во НАТО…

Како една од главните аспирации на Република Македонија, главно од безбедносен и економски аспект,…
Апр 30, 2013 2082

Положбата на жените во безбедносните…

Не е многу одамна денот, кога на жените им се под-отворија вратите за вработување во безбедносните…
Апр 30, 2013 5436

Тероризмот како меѓународна безбедносна…

Секогаш посебен интерес за државата и за нејзиниот апарат за безбедност и одбрана побудувале…
Апр 29, 2013 1813

Одржливост на НАТО партнерствата: точки…

Процесот на политиката проширување на распространетоста на партнерствата на НАТО насекаде низ…
Апр 26, 2013 3028

Историјат и формирање на…

Официјално, Хеликоптерската единица била формирана во 1969 година во склоп на тогашната Македонска…
Апр 26, 2013 2566

Местото, улогата и важноста на…

Поттикнат од летаргичноста во која влегоа здруженијата кои се бореа за правата на дипломираните…