Поддржано од:    
                                                                                  

Дански Атлантски Младински Семинар (DAYS)

Категорија : Семинар

Тема: Дански Атлантски Младински Семинар (DAYS)

Рок за пријавување: 21 Април 2013

Датум и место: 05-11 јули, Алборг, Данска

Опис ( максимум 300 зборови)

Глобални актери – Глобални интереси кои сочинуваат теми како сириската криза, повлекувањето  од Авганистан во 2014 година, одговорот ЕУ кон новите закани на регионот САХЕЛ, борба со безпилотни воени летала, НАТО пост Авганистан, Русија и Кавказ и изборот на Азија меѓу Кина и САД, како и некои други закани и предизвици кои притискаат на меѓународната заедница во моментов.

Темите ќе бидат претставени преку предавања, трибини, работилници и дискусии, и ќе има одлична можност за тестирање на Вашите дипломатски вештини во симулација на тема "Дипломатија и управување со кризи во случајот на Европа: „ Јужен Кавказ" кој ќе се одвива на 5-от и 6-от ден од семинарот.

Квалификации ( максимум 100 зборови)

Отворена

Апликација

Трошоци: 240 Евра

Надоместок : Нема