Поддржано од:    
                                                                                  

18 Португалски атлантски младински семинар – “Зајакнување на способностите на НАТО – Иднината на колективната безбедност”

Категорија : Семинар

Наслов : 18 Португалски атлантски младински семинар – “Зајакнување на способностите на НАТО – Иднината на колективната безбедност”

Краен рок: 14 Април 2013

Датум и Место : 20 – 27 Јули 2013, Лисабон, Португалија

Опис (максимум 300 зборови)

Се стремиме да понудиме најдобри можни услови за учење, дебатирање и динамичко ангажирање на нашите учесници во теми од областа на безбедноста и одбраната. Всушност, нашата програма е дизајнирана за да учество на настан кој е погоден за едно незаборавно и применливо искуство. Затоа, ние нудиме од една страна силна академска компонента – вклучувајќи неколку предавања од експерти на одредени теми, и посета на португалскиот парламент, и симулација - , како и од друга страна исполнета и опуштена социјална компонента, која ќе вклучи и пловење со брод по Тагус и посета на воени фрегати, уживања на базен и спортски активности и секако неколку релаксирачки вечери на кој ќе споделите пијалок со новостекнатите пријатели и потенцијални идни колеги.

Многу професионални  и академски познанства, перманентно развивање на мрежи, како и трајни пријателства се стекнаа и развија на претходните семинари во и надвор од рамките на светската атлантска  асоцијација.

Квалификации ( максимум 100 зборови)

Апликација

Трошоци 100 евра

Надоместок : 50 евра