Поддржано од:    
                                                                                  

Новата дипломатија на ЕУ : Многу повеќе од одбрана на демократијата

Категорија: Работилница

Тема: Новата дипломатија  на ЕУ : Многу повеќе од одбрана на демократијата

Рок: Изминат рок

Датум и место: 25 – 27 Април, Берлин ,Германија

Опис ( максимум 300 зборови)

Заедно со Центарот за европски прашања (Словачка), Германскиот Атлантиски Совет е во потрага за 3 германски студенти кои ќе учествуваат во работилница " Новата дипломатија  на ЕУ : Многу повеќе од одбрана на демократијата". Настанот е дизајниран како мултикултурно програма за млади лидери со амбиција да станат идни дипломати на Европската Унија или ЕУ професионалци. Во текот на работилниците на учесниците ќе бидат можат да учат активно и креативно за европската дипломатија, европските  делегации и надворешната политика на донесување одлуки. Нашата цел е  да се поттикне взаемното разбирање меѓу потенцијалните лидерите на ЕУ од четири ЕУ земји (Германија, Словачка, Унгарија и Романија) во еден поинаков интерактивен и иновативен начин.

Квалификации ( максимум 100 зборови)

  • Студенти 18-30
  • Државјани на Германија
  • Огромен интерес за Европската Унија и Европската надворешна политика
  • Работен јазик - англиски

Апликација

Трошоци: Нема

Надоместок : Нема